Vi arbejder i gulvhøjde

Arbejder du med boligindretning og behandling af dine trægulv efter din egen personlige stil? En del af boligens elegance består i at indrette i gulvhøjde og holde orden. Har du gulvplads foran et vindue, kan du skabe loungestemning med en divan og smukke puder. En stor krukke eller gulvvase kan hurtigt forvandle en trist repos til et cool sted i din bolig. Pynt med store grene eller tørrede blomster – eller lad den ganske enkelt stå tom.

Arbejder du med gulvindretning

Udnyt den tomme gulvplads og skab liv med en skulptur. Det behøver ikke at være i millionklassen, men kan for eksempel være et rustik stykke drivtømmer, dit surfbræt eller en stige fra genbrug, som du har pyntet med fine ting på snor.  De var perfekte til at fylde den tomme gulvplads ud på en dekorativ facon, og så var Jumbo Bøgerne fra Disney ikke langt fra sofaen.

Brug dit trægulv med fornuft

Elsker du den lidt rå, industrielle stil, er der ingen vej udenom et ubehandlet trægulv, der bare får så mange tæsk  og slid som overhovedt muligt. Eller er du mest til det helt naturlige look, så giver et varmt trægulv en fin ramme at bygge videre på. Den cool bybo vælger hvidpigmenterede trægulve til sin minimalistiske moderne stil – men det er faktisk også en fordel for romantikeren.  Det praktiske lamelparket er til dig, der ikke gider at bruge timer på at oliere eller polere.  Skal du have udskiftet og lagt et nyt trægulv så er det en god idé at spendére kassen på et kvalitetsgulv med brede planker og få et hjem med personlighed. Tricket er især effektfuldt hvis du er til den lyse og luftige stil uden for mange møbler og nips, hvor trægulvet kommer til sin ret.

Den lange vej til et trægulv

Det er ikke noget man tænker over, men et trægulv er minimum 50 år undervejs før træet kan fældes og danne planker til et trægulv.  Træet skal først plantes, vokse, passes og siden fældes. Herefter  forarbejdes stammerne på et savværk, hvor de saves op, tørres, slibes, børstes, fases og måske indfarves for at fremhæve gulvfladens skønhed.  Derefter påføres en gulvbehandling med enten lak eller olie og så pakkes de for at blive transporteret til gulvbutikken.  Når trægulvet er lagt skal det have en let gulvafslibning og gulvbehandling for at supplere behandlingen fra fabrikkens side.  At foretage en gulvafslibning i højeste kvalitet er en kompliceret proces, der kræver både engagement og ekspertise fra dygtige gulvslibere.

Den nye generation af trægulve

Et trægulv er ikke længere bare et trægulv. Perlemor, glitter og metallic look kombineret med træ er det sidste nye på trægulv fronten. Eller hvad med et gulv med patina som giver din bolig et tår look? Patinagulvet har fået en noget hårdhændet behandling og fremstår med savmærker, små knaster og fremprovokeret slid, som ellers kun tidens tand kan sætte. Gulvet er det oplagte valg til dig, der gerne vil køre den rå og naturlige stil.  De nye trægulve fremstilles af Tarkett og kan ses i større byggemarkeder og gulvforretninger.

Læs mere interessant læsning om trægulv her:

Hjem kære hjem – Gulv kære gulv 

Afslibning af plankegulve