Gulvafhøvling

Gulvafhøvling til meget gamle trægulve

Med en gulvafhøvling kan stort set alle typer gulvbehandling fjernes. Så har du et gammelt og håbløst grimt trægulv? Så opgiv ikke, for der er en vej. Normalt benyttes en gulvafslibning til af opfriske trægulve, men i enkelte tilfælde må den store gulvhøvl findes frem. Afhøvling er den ultimative og grove måde at foreberede trægulve til en ny gulvbehandling.

Lad os få en snak

Såfremt du vælger at benytte os til din gulvopgave, så ring og lad os få en snak om muligheder. Vi har en indgående viden om gulvafhøvling og hvilke muligheder der byder sig. I mange tilfælde kan håbløse grimme trægulve blive utrolig smukke med en gulvafhøvling. Se mere info om afhøvling af trægulve herunder

Få mere viden om gulvafhøvling

Gulvafhøvling er vores specialitet. En gulvafhøvling foretages med knive der sidder på en valse, hvor gulvmaskinen fjerner 2 –  4 mm af selve træet. Som en hovedregel kan man sige, at gulvafhøvling bruges de steder hvor en gulvafslibning ikke slår til. Det kunne for eksempel være:

 • Ved niveauforskelle
 • Ved gulve der bølger som følge af fugtskader
 • Ved lim- eller tæpperester
 • Ved en overfladebehandling med gammelt fernis
 • Ved dybe skader i gulvet

Efter en gulvafhøvling foretages et antal gulvafslibninger, så den ønskede finish opnås. Gulvafhøvling bør udføres af en fagmand.

Hvad er en gulvafhøvling?

Et slidt trægulv kan forvandles til et nyt med en afhøvling. Gulvafhøvling udføres med en gulvhøvl, hvor der fjernes nogle millimeter af selve overfladetræet. Med en afhøvling bliver gulvfladen  helt lige og glat, hvilket vil sige at mindre niveauforskelle og skævheder rettes ud. Gamle trægulve, som har været udsat for store temperatur svingninger, kan bølge og bue. En afhøvling bruges også med fordel på trægulve med en gammel og fernisbelagt gulvoverflade eller på malede trægulve. Vi husker nok alle da vi havde sløjdtimer i skolen, og her prøvede alle at bruge en skolehøvl. Og det er netop det samme princip i en gulvhøvl, hvor der er en valse med en række klinger ( eller knive ) som simpelthen skære overfladen af træet. Ved en gulvafhøvling fremkommer der høvlspåner og ved en gulvafslibning er det savsmuld (slibestøv).

Gulvafhøvling kræver viden og erfaring

Afhøvling anvendes også til at rette et gammelt trægulv der er skævt eller som bølger.  Der er ikke ret mange gulvfirmaer der udføre gulvafhøvling mere, idet det kræver mange års erfaring at styre en gulvhøvl med en godt resultat, for blot den mindste uopmærksomhed eller u- koncentration kan ødelægge trægulvet så meget at der må lægges et nyt. Gulvafhøvling bruges, som en tommelfingerregel,  alle de steder hvor en gulvafslibning ikke slår til.  Gulafhøvling kræver ekspertise og kompetance at udføre, så det tilrådes ikke gør-det-selv folk at gå i gang med afhøvling.

Gulvafhøvling i stedet for gulvafslibning

Ved en afhøvling tager gulvhøvlen meget mere af træet end ved en afslibning, hvilket betyder at meget dybe hakker og skader i gulvet fjernes. Endvidere planes gulvet for ujævnheder, skævheder og eventuelle niveauforskelle. Det giver en ensartet og pæn gulvoverflade som blot kræver en afsluttende finish for at fremstå smukt og attraktivt. For at en gulvafhøvling kan kan igangsættes skal det undersøges, om gulvet i det hele taget kan tåle at blive afhøvlet. Gulvfirmaet vil udføre et gulvtjek og en gulvvurdering for at undersøge forskellige gulvtekniske ting:

 • Misfarvninger
 • Hakker og ridser
 • Søm, nagler, stifter og klammer
 • Om gulvet er lagt rigtig
 • Gulvbræddeslip
 • Revner og mellemrum imellem gulvbrædder
 • Råd og svamp
 • Nuværende overflade
 • Undergulv
 • Mørhed

Ikke alle trægulve kan afhøvles, men det vil blive afklaret ved en gennemgang af gulvvurderingen. Såfremt en gulvafhøvling ikke er muligt, kan gulvmanden tilbyde forskellige andre tiltag til en opfriskning. For det meste er det nok at afslibe gulvet, og man skal have for øje at en gulvafslibning er mere nænsom og blid ved træet, og dermed har du et gulv som holder i længere tid.

Gulvafhøvling laves her af rutinerede lokale specialister med mange års viden indenfor gulve. Trænger dit bræddegulv til en høvling? Så kan vi hjælpe dig med billig gulvafhøvling priser. Har du et bræddegulv med buler og bølger eller en håbløs gulvoverflade? Er en gulvafhøvling behandlingen. I tilfælde med besværlig lak eller andre beskadigelser, kan afhøvling også være en metode.

Hvornår bruges en afhøvling?

Fuldmaling og besværlig lak kan også være dele som er skyld i, at en gulvafhøvling er uundgåelig. Ligesom skævheder og niveauforskelle i det massive plankegulv er en stor mundfuld. Her er det nødvendigt istandgøre gulvoverfladen med en gulvhøvl. Høvling bruges på gulve, hvor en slibning ikke kan udføres, herunder ved:

 • Skævheder og ujævnheder
 • Vaskebræteffekt
 • Tæpperester
 • Gulvspartelmasse
 • Hakker
 • Malet gulv
 • Fernisbehandling
 • Stærk lakbehandling

Hvad er høvling?

Høvling af trægulve er et vedlibeholdelsesarbejde, hvor den lokale gluvmand vil være omhyggelige eller erfaren. Upræcis afhøvling kan give ødelæggelser af det massive trægulv og niveuforskelle i dybden af træet. Høvling stiller store minimalkrav til håndværkeren, idet den store gulvhøvl rigtig tager fat. Der afhøvles 1 – 5 millimeter af træets overflade, hvilket også er muligt ved meget beskadigede og ødelagte trægulve. Vi har kompetencen, ekspertisen og ved lige hvilke tiltag man skal gøre. At høvle et bræddegulv kræver varsomhed, og kan ikke laves som hjemmegjort gulvarbejde. Ifald afhøvlingen ikke udføres godt nok, kan det blive bekosteligt at redde, når man først er gået igang. Hjemmegjort gulvafhøvling kan muligvis gøre gulvbrædderne så tynde, at de flækker. Brug derfor altid en kompetent gulvfagmand til din gulvrenovering. Ved at anvende os får du billig gulvafhøvling priser, kvalitets gulvrenovering og hurtig udførelse.

Afhøvling og afslibning

Så snart gulvafhøvlingen er foretaget vil træet fremstå ru og flosset. Derfor afsluttes der med en gulvslibning, for at få den helt rigtige overflade før overfladebehandlingen iværksættes. Her kan det massive trægulv påføres lud, voks, olie, lak, sæbe eller bejdse, eventuelt med hvid lud, hvid lak eller hvid olie. Den efterfølgende slibning må være rigtig mellemslibning, let slibning, polering, grovslibning og en finslibning. Vi rådgiver og vejleder gerne med hensyn til gulvbehandling, eller du kan få flere oplysninger under fanen gulvbehandling på denne hjemmeside. For resten er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os såfremt du har spørgsmål. Der skal være sikkerhed for, at du får svar på alle dine spørgsmål om høvling og afhøvling, hvilket er en del af vores gode gulvservice.

Kan dit plankegulv opfriskes og gøres pænt?

Efter en gulvafhøvling, afslibning og efterbehandling, bliver de fleste gulve som nye endnu engang. Du vil ikke kunne erfare, at trægulvet har været i stykker. Massive gulve bør altid behandles godt og rengøres, plejes og vedligeholdes aller bedst. Gulvafhøvling kan kun laves af et ganske få antal gange, og derfor er afhøvling det aller sidste alternativ. I forbindelse med vores arbejde med bræddegulve får vi en række relevante spørgsmål, for eksempel:

 • Pris for høvling
 • Gulvafhøvling hvor lang tid?
 • Afslibning af dørtrin
 • Gulvafslibning og lakering
 • Gulvafslibning tilbud
 • Maskiner til høvling
 • udlejning af høvling
 • Gulvafhøvling pris pr kvm

På hjemmesiden vil vi altid forsøgeat svare på disse og andre gulvrelaterede spørgsmål. Hvis du har lyst til flere oplysninger eller har spørgsmål til os, er du mere end velkommen til at skrive eller ringe.

Skal vi hjælpe dig med gulvafhøvling?

Din fagmand vil altid fortælle dig, om en afhøvling er sandsynlig og en god idé at få udført. Såfremt dit gulv trænger, så skriv gerne og få høvling pris}. Skulle du være i tvivl, kommer vi gerne forbi dig for en snak om dit bræddegulv. Vi tilbyder altid billig gulvafhøvling priser samt kort ventetid i Odense, København og Aarhus samt alle andre steder på Sjælland, Fyn og Jylland. Vi glæder os til at opfriske og forbedre dit slidte bræddegulv med en gulvafhøvling.

Gulvet må afslibes efter en gulvafhøvling

Et ny afhøvlet trægulv kan ikke stå alene idet træoverfladen vil fremstå flosset og ru. Derfor udføres der altid en gulvafslibning efterfølgende for at opnå den rette finish. Her benyttes sandpapir til at ordne gulvoverfladen, modsat en gulvafhøvling der bruger knive (klinger). Herefter får du en gulvoverflade der fremstår helt fint og blødt og som er klar til en ny gulvbehandling med olie, lak, voks, sæbe eller lud. Idag vælger mange hvidpigmenterede gulve med enten hvid olie, hvid lak eller hvid lud.

Afhøvling med en gulvhøvl

Vi benytter de sidste nye gulvmaskiner, herunder gulvslibemaskiner og gulvhøvle. Og når disse betjenes af professionelle fagfolk med stor viden og mange års erfaring, er det din garanti for veludført gulvarbejde. Du vil derfor få et trægulv som holder sig smukt og slidstærkt i mange år fremover.

Har du spørgsmål til gulvafhøvling?

Kontakt en fagmand. Vi er specialister i gulvafhøvling, så kontakt os gerne for en snak. Eller vores konsulent kan kigge forbi, for inspiration og yderligere information. Vi tager telefonen alle dage, også aften og weekend.

Pris eksempler

Behandling: Høvl + Slib + 3 x Lak
Pris pr. m2:  kr. 120

Behandling: Høvl + Slib + 2 x Olie
Pris pr. m2:  kr. 120

Behandling: Høvl + Slib + Lud + Sæbe
Pris pr. m2:  kr. 120

Priser er inkl. moms
Se flere priser under prisliste

Kan vi hjælpe dig?