Lyse trægulve

Vi foretrækker lyse trægulve i norden

Mørke gulve har det sværtI de nordiske lande foretrækker vi lyse trægulve. Når vi leger med farver sker det med tapet og maling på væggene eller med møbler og tekstiler, der nemt kan skiftes ud, hvis man bliver træt af den turkise nuance, som man ikke kunne stå for i fjord. Gamle trægulve, der er blevet mærket af tidens tand og mørknet af mange lag lak, snavs og sæbe kan blive fine igen med en afslibning.

Det er muligt at trendsættere kræver mørke træsorter på gulvet, men flertallet af danskere foretrækker stadig de lyse trægulve. De fleste danskere, der køber nyt trægulv vælger en lys model, som ask og eg, der er blevet hvidpigmenteret. Mindst halvdelen af alle de trægulve, der bliver solgt i dag, er lyse.Træ har fra naturens side mange farver og variationer, og der er mange måder at forarbejde et trægulv på, så det får den rette udseende. Derfor er det en god ide at forberede sig hjemmefra, hvilket trægulv der passer bedst til det behov man har.
Hos førende gulvfirmaer i danmark, der afsliber og afhøvler trægulve, er over 80%  af alle de trægulve, der bliver afslebet, gulve af lyse træsorter som ask eller eg – og gerne hvidpigmenteret.

Trægulve bliver lyse med en afslibning

Hovedparten af danskere der får afslebet deres trægulve er enige om at det skal være lyse. I Danmark er det fortsat de lyse gulvtyper som ask, eg, bøg og fyr der bliver afslebet og hvidpigmenteret for skandinavere foretrækker lyse trægulve. Vi boligejere i de nordiske lande har det bare sådan, at vores gulve skal være lyse, for vi er meget konservative med gulvene og vil hellere lege med farver på vægge og møbler. Lyse og hvidpigmenterede trægulve passer til dansk tradition for møbler og interiør, dansk design og ikke mindst dansk arkitektur.

Mange muligheder for lyse trægulvelyse traegulve egedahl.dk hvid lud hvid olie hvid lak hvidpigmentering

Der er uendelige mange muligheder når man skal ud og vælge sit nye trægulv, både træsorter , mønstre, overfladebehandlinger o.s.v.  Vælger man et trægulv som gulvbelægning, har man med den rette behandling, trægulv i rigtig mange år. Da træ i sig selv er et varmt materiale, isolerer det også og det er rart at røre ved.  Hvis man gerne vil have lyse trægulve, er det ikke sikkert, man behøver investere i et helt nyt gulv. Man kan måske nøjes med en gulvafslibning og en efterbehandling med lud og hvidpigmenteret sæbe eller olie.

 

Læs mere interessant læsning om trægulv her:

Afslibning af plankegulve

Gulvafslibning i København

Afslibning og nye trends

Afhøvling af gulve