Gulvmuligheder er der rigeligt af

Gulvmuligheder er der mange af og det er uanset om du står overfor at skulle have et helt nyt gulv og gulvbelægning eller om det nuværende gulv  skal friskes op. Såfremt dit gulv behøver en smuk og slidstærk overflade, så kan vi hjælpe. Der findes forskellige typer gulve og gulvbelægning i alt lige fra beton, marmor, klinker til vinyl, kort og lioneleum. Vi har valgt at specialisere os i træ og trægulve, hvilket denne artikel også vil beskæftige sig med.

Trægulve og gulvmuligheder

Når vi taler trægulve findes der 4 forskellige hovedtyper som hver især har sin egen opbygning. Der er forskellige krav til undergulvet samt isolering og meget mere. At lægge et trægulv skulle synes at være a piece of cake, men det er ingenlunde tilfældet. Træ er modsat andre former for gulvbelægning, et levende materiale. Det vil sige, at det lever som om det stadig stod i skoven selvom det nu er savet op og lagt som gulv. Træ har den egenskab at det tilpasser sig sine omgivelser, det gælder både i naturen men også trægulv i din bolig.

” Når først et trægulv bliver afslebet er der mange gulvmuligheder for efterbehandling med et smukt resultat til følge “

Træ – et levende materiale

gulvmuligheder er der mange af. Her på billedet ser du nogle få stykker.Træ ‘kvælder’ som man siger; det vil sige at det udvider sig og trækker sig sammen som følge af svingninger i temperatur og i luftfugtighed. Dette er på nøjagtig samme vis som i skoven hvor det i nogle perioder får mere lys end andre. Endvidere er træ i skoven garant for fotosyntesen der ved hjælp af cO2 er med til at at skabe et godt indeklima og miljø. Dette kan umiddelbart overføres til boligen hvor træ netop også har en fantastisk positiv indvirkning på indeklimaet og velværet i hjemmet. Det er ofte en ting som man overser og ikke fokus på i forbindelse med valg af gulvbelægning.

Træ er det bedste gulvmateriale

Mange ting gør, at træ er den gulvmulighed i valget af gulvbelægning som, helt klart, er bedst. Det er ikke kun fordi jeg er professionel gulvmand med træ som speciale. Men sandelig også fordi det er påvist at andre gulvtyper ikke engang når træ til sokkeholderne med alle de kvaliteter som lægger lige for. Og det er besynderligt at gulvproducenter og gulvbutikker ikke har større fokus på træ som det fantastiske det nu engang er.

Mange gulvmuligheder med en gulvafslibning

Men noget af det mest vigtige når vi taler om træ, er at trægulve idag skal være certificerede. Med andre ord skal de være certificerede skovbrug som fælder mindst lige så mange træer som der fældes. Det vil sige at træ som gulvmateriale er et fornybar materiale som og ikke driver rovdrift på naturen, modsat marmor, beton og andet som er meget svært eller umuligt at bortskaffe og dermed kun driver rovdrift på de naturlige ressourcer. Det er netop en anden stor fordel ved træ, når det ikke kan benyttes mere som gulvbelægning i boligen, er det muligt at pille de op og bruge det til bearbejdning af andre trægenstande eller ligefrem til afbrænding i kaminen.

NOTE: Udover certificeret træ skal trægulve idag have nøje fastlagte dimensioner, hvilket vil sige at længde, bredde og gulvtykkelsen er harmoneret

Postkasserødt trægulv

Træ som det smukke og naturlige materiale det nu engang er, så er gulvmulighederne  mange. Ved valg af trægulve har man, som bruger, den fornøjelse at have en gulvbelægning der kan fornyes enkelt og let. Med en gulvafslibning kan overfladen fjernes og en ny gulvbehandling kan påføres. Det er en hurtig og enkelt proces som kun kan benyttes ved træ og trægulve. Her er det til gengælde også særdeles let at skifte udseende på gulvet og forvandle det radikalt. Så har du et lyst trægulv kan du blot indfarve det så det får en mørk overflade. Her benyttes bejdsning af gulvoverfladen, så gulvet indfarves med en transparent farve som trænger ned i træet. Farven vil virke som en træfarve og altså ikke heldækkende som ved maling. Her er der forskellige farvekombinationer og nuancer at vælge imellem, med den farve du lige kunne ønske. Så hvad siger du til et græsgrønt trægulv eller måske et postkasserødt i din stue? Ja, vi er behjælpelige med alt hvad der berøre træ og trægulve. Kontakt os gerne for yderligere information og vi hjælper gerne med inspiration og yderligere oplysninger.