Olie

Udseende: Fremstår natur med farve som honning. Tage lidt mere farve med tiden. Åretegninger fremhæves markant.

Fordele: Meget god beskyttelse mod smuds, snavs og væskespild. God beskyttelse mod slid.

Vedligeholdelse: Nem vedligeholdelse med med plejesæbe og periodevis plejeolie. Nemt at hele ridser, hakker og trykmærker uden gulvafslibning.

Et oliebehandlet trægulve er en fornøjelse. Det siges at olie og træ er en rigtig god kombination, hvilket vi også har set igennem generationer er rigtigt. Træ og trægulve får deres smukke og naturlige udseende tilbage så snart de tilføres olie. Træet har det med at udvide – og tilpasse sig når det bliver mættet med olie. Der sker simpelthen det, at træets porrer fyldes om med næring i form af olien, og derved bliver træet også smukt at se på og behageligt at røre ved. For at træet kan mættes ordentligt, må det afslibes på en sådan måde at årerne i træet står åbne.

Olie og oliebehandling af trægulve

Olie har i mange år stået i skyggen af lak og lakering. Lak har altid været den slidstærke løsning som er rengørings venlig, hvor olie derimod var besværlig at vedligeholde. Der er dog sket en markant ændring indenfor de senere år, hvor en magisk gulvsæbe er kommet på markedet. Før i tiden var det nemlig således at et oliebehandlet trægulv skulle re-olieres. Med andre ord behøvede man at flytte alle møbler i rummet for at kunne give gulvet en ny oliebehandling Dette skulle foretages 1 – 2 gang om året og var et stort arbejde. I dag er det heldigvis helt anderledes.

Gulvsæbe til oliebehandlede gulve

I farvehandlere og byggemarkeder kan du købe en færdigblandet sæbe til oliebehandlede trægulve. Det er en 3-i-1 løsning hvor som indeholder:

  1. Vaskeaktive stoffer til at rengøre træet
  2. Olie (kokosolie) til at mætte træet
  3. Plejefilm til at pleje gulvet

Denne type gulvsæbe har givet gulvolie og oliebehandling en renaissance. Simpelthen fordi et trægulv er lige så let at have som et lakeret ditto. Vi anbefaler en gulvsæbe fra Probat, som kan købes i supermarkeder og dagligvarebutikker landet over.