Udseende: Lud og olie giver et lyst gulv med svagligt honningfarve. Åretegninger fremhæves markant.

Fordele: Meget god beskyttelse mod smuds, snavs og væskespild. God beskyttelse mod slid.

Vedligeholdelse: Vaskes med specialsæbe som rengør og vedligeholder. Ellers vedligeholdelse med plejeolie. Det er nemt at fjerne mindre ridser, hakker og trykmærker.

Når træet står nyafslebet og klar til en ny overfladebehandling påføres en lud. Ludbehandling af trægulve er en ældgammel behandling med en alkalist væske der trænger ind i træet og modarbejder de naturlige garvesyre. Herved undgår man at træet gulner som man ofte ser trægulve, med en helt gul og, i enkelte tilælde, orangegul farve. Når ludbehandlingen er tørret kan oliebehandlingen begynde.

Olie ovenpå lud giver en smuk overflade

Her påføres et tykt lag gulvolie, som træet får lov til at suge og absorbere. Afhængig af trægulvet og især gulvets beskaffenhed kan denne proces tage tid. I tilfælde hvor gulvet har været ubehandlet eller forseglet med fernis eller andet, vil træet være udpint og udtørret hvorfor det kan suge rigtig meget olie. Når denne proces er færdig fjernes den overskydende olie, hvorefter gulvet påføres en meget tyndflydende plejeolie. Gulvet poleres om ønsket og skal herefter tørre og hærde i 24 timer.

Spørg din gulvmand til råds om muligheder om mulighede med lud

Lud og oliebehandling er en rigtig god overfladeløsning for trægulve. Især hvor et lyst trægulv ønskes samtidig med at det beholder det naturlige træudseende. Et godt alternativ til lud + olie er lud + sæbe, hvor det er en gulvsæbe der skaber den slidstærke overflade. Ved sæbebehandling skal man have sig for øje, at det kræver en jævnlig gulvvask for at træet til stadighed er mættet. I alle tilfælde kan der ikke eftebehandles ovenpå en gammel overfladebehandling, hvorfor en gulvafslibning er nødvendig. Såfremt du ikke ønsker at bruge oceaner at tid på vedligeholdelse og rengøring af dit trægulv, så er lud og olie den helt rigtige gulvbehandling for dig og din bolig.