Gulvafslibning og naturlig elegance

elegance

elegance

Gulvafslibning og naturlig elegance. Gulvafslibning og farver er de færreste som sætter i forbindelse med hinanden. Trægulve med en gammel og slidt overflade kan få sin naturlige elegance tilbage med en gulvafslibning og ny overfladebehandling. Gulvafslibningen fjerner den gamle gulvbehandling så man kommer ned til det rene træ, og når trægulvet står nøgen og bart, er det tid at overveje en ny overfladebehandling. Hvilen overflade der vælges afhænger af smag, funktionalitet og rengørings venlighed. Tidens trend Med de mange muligheder for gulvbehandling vil det være muligt med naturlige, lyse eller mørke farver.

Slut med den gamle lakerede overflade

Ved brug af en naturlig gulvbehandling vil overfladen fremstå som det naturens materiale som træ jo er. Elegant og naturligt med et tidløst og enkelt look der animere til minimalistisk indretning. De hvide farver og nuancer, i form af hvidpigment, påføres trægulvet for at give det eftertragtede hvide look der tilføre boligen luft og let hed. Lyse gulve får boligen til at virke større en den reelt er og lys tiltrækker jo som bekendt lys.

Lys eller mørk elegance

Mørke og sorte gulve er tidløse og klassiske. Et mørkt trægulv giver dit hjem et maskulint præg. Boligen kan dog blive for mørk såfremt møbler og interiør ikke er afstemt, så derfor kan det være en god idé at bruge farver på væggen og farverige kunstværker til at skabe en dynamisk og inspirerende kontrast. De mørke farver kan blive spændende og livlige med anstrøg af lysere og frækkere farver på vægge, for derved at opnå den helt rigtige wow-effekt. For at puste nyt liv i hjemmet, er det ofte kun nødvendigt med en ny pude, smuk vase eller tæppe. Og du kan skabe din helt egen personlige stil ved at tilføre dit trægulv farverige og legende detaljer. Border og kanter farvet efter skabeloner med små stjerner eller tegneseriefigurer.

Trægulve og planter

Planter både forandre hjemmet og renser luften. Så når trægulvet er afslebet og frisket op, så lad lidt blomster og grønne planter få plads i din bolig. Det er ikke specielt dyrt og så giver det en god energi og fornemmelse for natur og årstid. Din indretningsstil vil få et pift med planter som en naturlig modvægt til det stive og uforsonlige look.

Få et nyt og moderne look

Trægulve og planter er natur direkte ind i stuen og den klassiske boligstil som vi alle kender, får et moderne og nyt look der udfordrer. Men tilrettelægningen må ikke gå for hurtigt og en over hovedet på os, for sjælen og entusiasmen må med. Det må tage den tid, det tager at finde den helt rigtig overfladeløsning til trægulvet – hvad enten det er gulvafhøvling, gulvafslibning eller gulvbehandling. Og den tid, det tager at få den helt rigtige løsning, indretning og stil til boligen kan tage et lille årti. Det kan være hårdt, men absolut spændende og interessant når projektet er fuldendt.

Af Egedahl.dk

Læs mere interessant læsning om trægulv her:

Gulvafslibning og priser

Afslibning og nye trends