Hvad med møblerne? Skal det hele flyttes ud?

Ved bearbejdning af trægulve er det en nødvendighed at de er ryddet helt og aldeles. Møbler og interiør skal være flyttet hel ud af  rummet så gulvfladen kan afslibes af en gang. Grunden til at de ikke kan afslibes af 2 gange er, at der ellers vil blive en overgang i gulvbehandlingen såfremt det ikke er en naturlig skillelinje i form af dørtrin, liste eller andet.

Gulvene skal være ryddet for møbler

Et af de få krav der stilles for at et trægulv kan afslibes eller afhøvles er, at gulvene er ryddet og grovfejet så de umiddelbart kan bearbejdes. Det er ikke nødvendigt at gøre yderligere ved gulvene som vi ser kunder der øfte støvsuger og vasker overfladen. Idet vi alligevel afsliber den gamle gulvflade, er der ingen grund til at vaske den først.

“Vi giver gerne en hånd med ved flytning af møbler når gulvet skal afslibes.”

og hjælper iøvrigt alt det vi kan. Har du brug for hjælp til nedpakning, afdækning eller flytning af møbler eller andet, så sig til.

 Flytning af møbler

Ofte udføres en gulvafslibning i forbindelse med en større boligrenovering eller en forårsrengøring hvor gulvene alligevel bliver ryddet. Især når boligens vægge skal males vil det alligevel være nødvendigt at rydde for eller flytte rundt på møbler. Normalt skal dette være gjort inden gulvarbejdet udføres, dog kan vi godt give en hånd med ved flytning såfremt der står et enkelt møbel i rummet. I værelser og soveværelser er der ofte store skabe og kommoder – ønskes en afslibning herunder må de flyttes ud af værelse. Dog er det muligt at slibe helt op til kant såfremt de ikke kan fjernes helt. En del større skabe er idag samlet på meget primitiv vis og skal ikke flyttes mange gange før de falder fra hinanden. Ofte ser skabe i soveværelser ‘faste skabe’ som er fastgjort til gulv og væg, – disse kan ikke fjernes hvorfor vi sliber helt op til kant.

 Forårsrengøring, udflytning og indflytning

I mange tilfælde, når vi afsliber gulve, er det i forbindelse med udflytning eller indflytning hvor gulvene som regel altid er helt ryddet for møbler. Erfaringen siger mig, at når man først er flyttet ind skal der meget til før møbler flyttes for at gøre plads til en afslibning. I tilfælde hvor der er møbler i en bolig og alle gulvene skal afslibes er der forskellige løsninger til hvordan man håndterer møblerne. I langt de fleste tilfælde kan gulvarbejdet deles op á 2 eller flere gange hvor møblerne flyttes fra det ene rum til det andet. I andre tilfælde har man et skur, loftsrum eller andre steder hvor møblerne kan deponeres, men det kommer an på hvor meget plads der iøvrigt er i boligen. Ved større renoveringsopgaver er det en mulighed at få et flytte firma til at hente sine ting og deponere dem, – herefter bringes de tilbage når gulvafslibningen og boligrenoveringen er overstået.

 Afslibning under komfur og køleskab

Ved afslibning af trægulve i et køkken er spørgsmålet altid, hvordan der kan afslibes ind under elementer, køleskabe, vaskemaskine og komfur. Som udgangspunkt skal disse være fjernet såfremt kunden ønsker at der afslibes inden under. I mange tilfælde vil både køleskab, komfur og opvaskemaskine stå det samme sted så længe køkkenet beholdes og derfor er det måske lidt meningsløst at afslibe nedenunder, – vælges denne løsning alligevel skal samtlige hårde hvidevarer som står på gulvet fjernes.

 Afdækning ved gulvafslibning

I enkelte tilfælde kan et mindre møblement blive stående på trægulvet og flyttes i takt med afslibningen og efterbehandlingen. Det afhænger af hvilken gulvbehandling gulvet skal have, – vælges olie eller lak er det ikke muligt idet der nødvendigvis må være et sted hvor møblerne kan flyttes hen. Vi oplever det ofte ved større genstande som umuligt kan flyttes, og her vil en løsning være at slibe ind under så godt som muligt ind under ben og andet. Problemet vil blot opstå den dag hvor flyglet eller møblementet skal flyttes idet det så vil kunne ses. Men et stort klaver eller et flygel med jernramme er meget besværligt at flytte og under alle omstændigheder stemmes, hvilket er særdeles bekostligt. Vi forsøger at udføre ethvert stykke gulvarbejde til mindst muligt gene og ulempe for vore kunder med så lidt besvær og forstyrrelse som overhovedet muligt. Derfor er det naturligvis vigtigt at vi får en god snak inden at gulvarbejdet sættes igang.

Posted in: Gulvrelateret FAQ