Afslibning af plankegulve

Plankegulve holder i mange år med afslibning

Afslibning af plankegulve. Brug afslibning og undgå udskiftning. Plankegulve er en god investering, fordi de kan holde i flere generationer. Små ujævnheder og pletter fjernes nemt med en let afslibning. Når plankegulve efter en årrække trænger til en ny frisk overflade, kan en grundig afslibning og efterbehandling gøre underværker. Da plankegulve er lavet af massivt træ, kan de gennemgå utallige slibninger, inden man er nødsaget til at skifte én eller flere planker ud.

Plankegulve er den mest charmerende og ædle gulvtype vi har. Særligt i gamle huse er plankegulve en væsentlig del af charmen. Hvis gamle plankegulve er blevet slidte og ujævne, er det således synd at få lagt helt nye gulve. I de tilfælde vil en restaurering af husets plankegulve være en meget bedre løsning, der foretages med respekt for husets ånd og arkitektur.

Afslibning af lyse eller mørke plankegulve

afslibning af trægulveUanset træsort og mønster kan plankegulve blive som nye efter en afslibning. Lyse plankegulve er som regel lavet af de hjemlige træsorter som ask, eg eller fyr. Mørke plankegulve er lavet af eksotiske træsorter som bilinga, jatoba, merbau eller teak, men moseeg og valnød har også en eftertragtet mørk lød. Såvel lyse som mørke plankegulve af massivt træ er naturprodukter, som slet ikke kan sammenlignes med de kunstige, industrielt fabrikerede standardgulve.

Afslibning giver rustikke gulve med afslibning

Plankegulve er sammensat af planker, der hver især laves af ét stykke massivt træ. Med synlige årer og knaster får plankegulve et inciterende, rustikt udtryk, der er blevet en moderne klassiker i den skandinaviske boligstil. De fleste medtagede plankegulve kan blive pæne med en god afslibning. Meget ujævne plankegulve kan have brug for en indledende afhøvling. Som regel er en afslibning med den rigtige efterbehandling dog fuldt tiltrækkeligt til at få plankegulve, der er så gode som nye.

 

Læs mere interessant læsning om trægulv her:

Douglas – en træsort med unik struktur

Gulvafslibning i København

Afslibning og nye trends

Afhøvling af gulve